Skype nyelvórák

Tanár által vezetett tanórák

Az e-Nyelvmágus módszerével már 2012 óta tartok online órákat. Nagyon élvezetes, hogy a modern technológia segítségével olyan minőségű képi és hanganyagot tudok a diákoknak szolgáltatni, melyre korábbi tanári pályám során nem volt mód. A Skype órák nem csak minőségben, hanem kényelemben is maximálisan megfelelnek a modern tanár & Nyelvtanuló igényeinek.

A Skype-os tanórák számos előnnyel rendelkeznek:

időtakarékos

Nincs oda- és visszautazási idő.

kényelmes

A kerti nyugágyból vagy saját ágyunkban pihenve is tanulhatunk.

költségkímélő

Nincs utazási költség sem.

környezetkímélő

Nincs szükség papírra, nyomtatásra.

élményekre váltható

A megtakarított idő és pénz nyelvi utazásokra fordítható.

bye-bye jegyzetelés

A chat funkció által könnyen rögzíthető tananyag.

Kinek jó ez?

Elfoglaltaknak: az online tanulás rendkívül időtakarékos. Munkához, tanuláshoz, sporthoz és családhoz is igazítható. Nem kell különböző helyszínek között rohangálni; hazaérsz, beindítasz egy mosást és mire lejár, addigra az angolórával is végzel.

Sporolósoknak: azáltal, hogy tanár és diák egyaránt otthonról tud dolgozni, nincs utazási (jegy-bérlet, benzin, parkolási) költség. Nincs szükség könyvekre, szótárakra sem, minden megtalálható digitális formában. Ez persze nem zárja ki, hogy esetleg kinyomtassuk magunknak az anyagokat, azonban az elektronikus tárolással még a környezetet is kíméljük!

Ha-logatóknak (ha lenne pénzem/ időm/ energiám...): tapasztalataim szerint az online órákról sokkal kevesebbet hiányoznak a diákok. Folyamatos a tanulás, ami például egy nyelv esetében elengedhetetlen. A töretlen készülés egyik oka, hogy az ember télen-nyáron a saját karosszékéből, kertjéből, nyaralójából vagy akár irodájából is bejelentkezhet az órára. Másrészt, betegségek mint megfázás, mozgásszervi sérülések esetén ugyanúgy jelen tudnak lenni a tanulók az órán, hiszen mindvégig a saját otthonuk melegében maradhatnak.

Előregondolkodóknak: ha Interneten keresztül tanuljuk azt, amit személyesen, papírról is lehetne, akkor számos olyan hasznos programmal (pl. szövegszerkesztő, keresőprogramok, elektronikus levelező rendszer) kell megismerkednünk, ami általában munkánk során is elengedhetetlen. Azaz informatikai készségeink is fejlődni fognak. Ha már a nyelvtanulás által megtanuljuk kezelni ezen alkalmazásokat, akkor nem csak az idegen nyelven való kommunikációval nem lesz gondunk, hanem azzal sem, hogyan jelentkezzünk be neten keresztül nyelvvizsgára, egyetemekre, hogyan szerkesszünk életrajzot, vagy hogyan találjuk fel magunkat belföldön-külföldön az Internet kereső funkciói segítségével.

Családosoknak: mikor Anya vagy Apa összeszedi a még önállóan közlekedni nem tudó gyerekeket az iskolából, edzésről stb., akkor nem tudnak egyszerre öt helyre menni... még egy különórára, még bevásárolni, még a nagymamának segíteni, még tanulni másnapra és így tovább. Mennyivel egyszerűbb otthon, biztonságban tudni a gyerekeket, s míg ők (akár felváltva) online nyelvet tanulnak, addig a szülő(k) elintézhetik a többi ügyet. A gyerekek és a kamaszok különösen élvezik, hogy az ő generációjuk elvárásainak megfelelően tanulhatnak, kapják a leckéket és szinte észrevétlenül jó célokra kezdik használni a virtuális világot. Hazaérve még akár a szülők maguk is bejelentkezhetnek nyelvórára, vagy beszélhetnek a tanárral a gyerekek teljesítményéről. Abszolút kényelmes megoldás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az árakról & a feltételekről itt tájékozódhatsz.