A módszerről

BusinessCardLogo

Schneider Áginak hívnak és 2005 óta foglalkozom nyelvoktatással (és asztrológiával). Az évek során volt szerencsém együtt dolgozni különböző korosztályokkal 6-75 év között, illetve tanítványaim számával éppen megegyező számú személyiségtípussal 😀 Mindenki egyedi és megismételhetetlen!! Tehát minden egyes tanítványomnál az motivált és motivál, hogy Őt személyesen hogyan lehet a leghatékonyabban hozzásegíteni nyelvtanulásbeli céljainak eléréséhez (egy egyszerű iskolai szódolgozattól egészen a külföldi munkavállaláshoz, megélhetéshez való szintig).

Miután évekig vizsgáltam, teszteltem az eltérő tanulótípusokat (erősségeiket és gyengeségeiket), kialakítottam saját tanítási módszeremet, majd a fejlődő technika segítségével modernizáltam és az interneten keresztül bárki számára elérhetővé teszem.

Így született az e-Nyelvmágus, mely jelenleg még csak angol és német nyelven kapható. A francia és a holland pedig elkészületben van.

Az e-Nyelvmágus módszerem teljesen egyedülálló a nyelvtanulási technikák között. Lényege, hogy a tanuló egyéni adottságaihoz kell idomítani a nyelvtanítási módot. Azonban ennek a tanítási technikának figyelembe kell vennie a tanuló tanulási típusát, illetve azt is, hogy melyik agyféltekéjét használja dominánsabban. És ezeknek megfelelő (ellen)súlyozással kell jobb & bal agyféltekés munkába vonni Őt: a lehető leggyakorlatiasabb módon.

Tehát az e-Nyelvmágus az egyén céljainak és érdeklődési körének megfelelően összeállított ismeretanyagot kínál, mely életszerűvé s egyben szórakoztatóvá teszi a tanulást. Az egyén saját képességeihez idomulva pedig leegyszerűsíti és lerövidíti a nyelvtanulás folyamatát. A cél egy kellemes, folyamatosan vezetett vagy egyéni nyelvtanulás által felkészíteni a tanulót arra, hogy a nyelvet teljesen elsajátítsa és magabiztosan tudjon kommunikálni az általa választott idegen nyelv(ek)en.

A tanórák és az otthoni tanuláshoz való oktatóanyagok online érhetőek el, hogy tanulóim maximális kényelemben otthonukból, rugalmasan, saját tempójukban sajátíthassák el a nyelvet.

A cél elérése közben pedig próbálom minél inkább megkönnyíteni a tanulók munkáját és bemutatni nekik a nyelvtanulás élvezetét, a másik nyelv gondolkodásmódját és akár külföldi tanulmányi utak, táborok keretében a nyelvhez kapcsolódó kultúrát is. Ennek köszönhetően több tanítványom is nyelvi ösztöndíjjal felvételt nyert külföldi iskolába, felsőoktatási intézménybe, vagy külföldi munkát, életet vállaltak. Azt hiszem, ez a legnagyobb elismerés egy tanár életében, mikor látja, hogy diákja kiteljesedik: sikeres és boldog lesz azzal, amit tanult 🙂

e-Nyelvm